maandag 20 mei 2024
spot_img

Uniek in onze regio: een zorgboerderij met onderwijs programma

De Medemblikker raadsleden Claudia Selders-Kroezen (CDA) en Els van den Bosch (CDA) zijn op bezoek geweest bij Zorgboerderij Leestensch Hof in Wervershoof. Deze zorgaanbieder onderscheidt zich met name vanwege de mogelijkheid om onderwijs te volgen, als dit op school even niet lukt.

Educatie en zorg voor thuiszitters
Voor sommige kinderen is het helaas niet mogelijk om deel te nemen aan het regulier of speciaal onderwijs. Vaak is er sprake van complexe problematiek. Op Leestensch Hof wordt een onderwijsprogramma aangeboden in combinatie met zorg. Daarnaast is er een onderwijs/zorgprogramma ‘Educpres’ voor thuiszitters. Dit programma wordt in het kader van passend onderwijs tevens preventief ingezet om voortijdig schoolverlaten van jeugdigen te voorkomen. Er is een programma ontwikkeld, waarin kinderen leren, in combinatie met ‘doen en ervaren’. Het onderwijsprogramma is erop gericht, dat kinderen uiteindelijk terugkeren in het regulier onderwijs.

Bevlogen onderneemsters
Marleen en Jeanny Smeltink geven leiding en invulling aan dit unieke concept, samen met een deskundig team van ca. 14 medewerkers. Claudia en Els zijn rondgeleid op het mooie landgoed dat een plezierige, veilige uitstraling heeft. De logeeropvang floreert, het onderwijsconcept blijkt aan een behoefte te voldoen. We hebben uitgebreid gesproken over indicaties, beschikkingen, de continuïteit van de zorg en over het belang van vroegsignaleren. Preventie staat ook hier hoog in het vaandel, en hoe fijn het is voor de cliënten om ‘thuisnabij’ zorg te kunnen krijgen.

Uitbreiding en open dag
Leestensch Hof biedt dagbesteding, kortdurend verblijf, begeleiding individueel en groepsgewijs aan, gericht op de sociaal-, emotionele ontwikkeling, de zelfredzaamheid en ter ontlasting van het gezin. Op dit moment is de uitbreiding van de gebouwen in volle gang, en in september zal er een open dag zijn, zodat ook u een kijkje kunt nemen bij deze prachtige, waardevolle organisatie aan De Pijp 7 in Wervershoof. Of bezoek de website: https://paardenzorgboerderij.nl/

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen