dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Uniek initiatief in Andijk

In Andijk is een G-Soos. Wekelijks, op de vrijdagavond, is jongerencentrum the Future open voor jongeren met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme, ADHD, PDD-NOS of een lichamelijke beperking. Op vrijdagavond 9 juni komt Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) op bezoek, op uitnodiging van lokaal gemeenteraadslid Els van den Bosch (CDA). De G-Soos is gestart op initiatief van een aantal ouders. In samenwerking met een aantal leden van het Wijkteam zijn diverse ouders om tafel gegaan om samen met elkaar te kijken naar de mogelijkheden. Hanke: ““Vrijwilligerswerk ontstaat juist van onderop, dat moeten we koesteren.”

Veilig voelen en vermaak
Voor deze doelgroep jongeren vanaf 12 jaar en ouder worden de deuren van jongerencentrum the Future wagenwijd open gezet. De ruimte is perfect om elkaar te ontmoeten en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Denk hierbij aan poolen, tafeltennissen, met de x-box een spel spelen, tv kijken of gewoon lekker kletsen en wat drinken. Zelfs een disco of filmavond kan geregeld worden. Niets moet, je kunt er gewoon jezelf zijn. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om naar de regulier geplande activiteiten te gaan. Deze doelgroep jongeren vinden daar bijvoorbeeld geen aansluiting, voelt het voor hen niet veilig genoeg, is er geen begeleiding aanwezig die een oogje in het zeil kan houden of is het gewoonweg te druk en/of teveel prikkels.

Veel belangstelling
De G-Soos werd ruim 1 jaar geleden geopend door wethouder Harry Nederpelt (CDA). Het blijkt een succes, er komen ruim 20 jongeren op de vrijdagavond. Els van den Bosch: “ik ben er trots op wat deze ouders hebben opgezet voor deze jongeren, het voldoet zeker in een behoefte en draagt ook zeker bij aan het voorkomen van eenzaamheid onder jongeren”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen