woensdag 24 juli 2024
spot_img

Unieke kerstproductie Koningskind speelt in de Schoof en Bonifaciuskerk

Zin in een hartverwarmende en inspirerende avond uit? Genieten van diepzinnige dialogen en prachtige koor- en solozang? Bij de voorstelling Koningskind komt u zeker aan uw trekken. Een voorstelling over onvoorwaardelijke liefde en de moed om je eigen weg te gaan. Maar liefst 50 zangers, spelers en muzikanten zullen u in december ontroeren, laten lachen en misschien zelfs zingend weer naar huis laten gaan.

Koningskind vertelt het verhaal van de jonge vrouw Mary die een keuze moet maken in haar leven. Gaat ze voor vastigheid en zekerheid of durft ze het aan om op haar eigen manier haar passie en verlangen te volgen in zingen en muziek? Als door een wonder komt ze terecht in de kerststal. Daar heeft zij verhelderende en inspirerende gesprekken met Maria, Jozef, de herder en de drie wijze koninginnen over je verlangen volgen en vertrouwen op je innerlijke kracht. Dit alles wordt gedragen door prachtige liederen als You raise me up, Hallelujah, Als alles duister is en May it be.
Theater en zang in unieke vorm
De voorstelling heeft een unieke vorm. Dialogen, koor- en solozang wisselen elkaar op zo’n manier af, dat het soms lijkt op een musical en dan weer op een vertelling omlijst met zang. Ook wordt er in de voorstelling stembevrijdend geïmproviseerd. Solist en pianist maken met elkaar muziek in het moment. Van tevoren weet niemand wat er gaat klinken en het leidt altijd weer tot iets prachtigs. Ons Koningskoor laat het prachtige Hallelujah stembevrijdend klinken.

Meer informatie
Koningskind is een gelegenheidsproductie van dirigenten Margreet Drijver en Wendy Kamminga en wordt mede mogelijk gemaakt door de Schoof, het Prins Bernhard cultuurfonds, VSB fonds en Jouw EigenWijs. Voorstellingen op zaterdag 11 en zondag 12 december in de Schoof in Wervershoof en op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 december(matinee) in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Kaarten á € 17,50 verkrijgbaar via www.jouweigenwijs.nl en www.deschoof.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen