vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Unieke Märklin collectie in Hoorns museum

Op 1e en 2e Paasdag kunt u tussen 12 en 17 uur niet alleen prachtige oud speelgoed van het beroemde merk Märklin bekijken in het Museum van de 20e Eeuw, maar er wordt zelfs een modeltrein gedemonstreerd die op echte stoom rijdt. Voor groot en klein is er ook de unieke Floris tentoonstelling over de beroemde 50 jaar oude TV-serie en een speelzaal met honderd Monopoly spellen.

Rond 1900 begrijpen de gebroeders Märklin als geen ander de magie van de stoomtrein. Zij beginnen hun nu wereldberoemde schaalmodellen te bouwen. Heel populair en kostbaar speelgoed. En ook gewilde objecten voor verzamelaars. De prachtige verzameling van Frank Huisman uit Almere Haven is t/m 15 september 2019 te bewonderen in het Museum van de 20-e Eeuw in Hoorn. Er zijn vele schitterende Märklin-producten uit de periode 1900-1940 te zien.

De geur van stoom
Verzamelaar Denny Janssen is met de Paasdagen in het museum om modeltreinen te demonstreren die op echte stoom rijden. Dat is bijzonder omdat fabrikanten als Märklin aanvankelijk echte stoomtreintjes maakten maar al snel overstapten op de makkelijkere en veiligere elektrische aandrijving. Deze dagen zal de geur van stoomtreinen niet alleen bij de Stoomtram Hoorn-Medemblik ter ruiken zijn maar ook in het nostalgische museum op het Visserseiland.

Spel- en speelzaal
Kinderen kunnen zich bij de Floris-expositie verkleden als ridder of jonkvrouw en zich met pijl en boog of zwaard en schilden verdedigen. Ook kunnen ze op een elektrisch paard rijden in het Floris-kasteel. In de spel- en speelzaal boven kunnen ze knutselen en spellen spelen terwijl hun ouders zicht verbazen over honderd verschillende Monopoly spellen.

Museum van de 20-e Eeuw, Krententuin 24, Oostereiland. Zie voor meer informatie www.museumhoorn.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen