maandag 22 april 2024
spot_img

Update: krant uit 1945 gezocht!

Een aantal weken terug plaatsten we een oproep voor Rachel Schenk, zij zocht naar een exemplaar van De Andijker uit 1945.
Hier haar reactie:

Hallo daar, ik wil jullie heel erg bedanken voor alle hulp en voor het plaatsen van de informatie in de Andijker (gratis, terwijl ik weet dat je die ruimte had kunnen gebruiken voor betaalde advertenties).

Na al het zoeken bleek dat mijn grootvader al een exemplaar van het artikel had, dat hij ongeveer vier jaar geleden van een vriend in Andijk ontving.
Het exemplaar lag begraven in zijn kast, maar we hebben het gevonden – ik heb een exemplaar bijgevoegd!

Foto aangeleverd

Ik heb ook informatie ontvangen van enkele Andijkers, die contact met me opnamen over hun herinneringen aan zijn terugkeer uit het kamp, ​​en een paar mensen die foto’s van hun oude huis stuurden, en foto’s van mijn familie uit de jaren 1920, en zelfs een foto van mijn 4-overgrootmoeder, die bijna 200 jaar geleden werd geboren.

Mijn opa en ik waren allebei erg geraakt door de steun van de leden van de Andijker-gemeenschap, en ik zal voor altijd dankbaar zijn voor jullie hulp!
Ik wens jullie het allerbeste – en wanneer ik Nederland over een paar jaar eindelijk bezoek, kijk ik vooruit naar reizen naar Andijk.

Met vriendelijke groet, Rachel Schenk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen