woensdag 17 juli 2024
spot_img

Urker Zangers 25 april a.s. in Andijk

Op zaterdagavond 25 april treden de Urker Zangers op in Andijk. Dit Urker mannenkoor werd opgericht met als doelstelling een gevarieerd repertoire hooggestemd te zingen; van geestelijke koralen tot zeemansliedjes, van negrospirituals tot klassieke koorwerken, van psalmen tot opera. Onder leiding van dirigent Jacob Schenk wordt wekelijks met veel enthousiasme en gedrevenheid aan deze muzikale doelstelling gewerkt!
Het mannenkoor ‘Urker Zangers’ werd opgericht op 10 februari 1968. Het koor heeft een breed gevarieerd origineel repertoire met gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek.
Het mannenkoor geeft concerten door het hele land en maakte concertenreizen naar Duitsland, Denemarken en (zelfs tweemaal naar) de U.S.A.
Sinds 2000 is de bekende Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van dit unieke Urker mannenkoor, waar zijn veelvormige muzikaliteit een ideale combinatie blijkt met de veelzijdigheid van het koor. In de aanloop naar het 50-jarig jubileum in 2018, maakte het mannenkoor in november 2017 een concertreis naar Wales, waar het koor een eervolle uitnodiging kreeg om mee te werken aan een aantal concerten tijdens het ‘Festival of Remembrance’, de Britse dodenherdenking.

Aanvang: 19:30 uur, Gereformeerde kerk, Middenweg 4, 1619 BL Andijk
Dit evenement gaat onder voorbehoud door.
Houdt de website: www.korenindekerk.nl in de gaten voor meer informatie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen