dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Uw hele lijf knapt op van een voetreflexbehandeling

Kleine ongemakken, vage klachten? Stress of fysieke pijn? Iedereen heeft er wel eens last van. Voor veel klachten kunt u terecht bij de huisarts. Daarnaast kunt u door een voetreflex behandeling van de erkende voetreflexoloog uitstekende resultaten bereiken. Veel verzekeraars vergoeden een behandeling.

In alle rust
In Andijk aan Burgemeester Doumastraat 57 woont voetreflexologe en Bach bloesem therapeute Jacquelien ter Veld. Zij heeft een praktijk aan huis waar zij behandeld. “Mensen komen bij mij met heel diverse klachten. Na een kort gesprekje begin ik met een voetenbadje. Dat ontspant. Vervolgens masseer ik de voeten in het geheel. Daarbij raak ik met gepaste kracht en druk de diverse punten aan die in verbinding staan met de rest van het lichaam. Dit alles geeft rust en gebeurt ook in alle rust”, zo licht Jacquelien de behandeling kort toe. Eventueel kan zij ook bij u aan huis komen voor de behandeling.

Wat is reflexologie?
Reflexologie is het aanraken van en het druk uit oefenen op bepaalde plekken van het lichaam om elders in het lichaam blokkades op te heffen en de doorstroming te bevorderen. “Het klinkt misschien gek, maar iedereen doet het. Bij jeuk, wrijft men. Bij botsen duw je de pijn weg. Vaak is dat precies wat het lichaam nodig heeft om zichzelf te herstellen. Zonder dat er pillen en drankjes bij komen kijken.” Jacquelien ter Veld is voetreflexologe. Dat betekent dat zij heeft gekozen voor het gebruiken van de drukpunten op de gehele voet. “Alle onderdelen uit het lichaam, bijvoorbeeld de darmen, komen uit bij de voet. Met een behandeling van de voet is het dan ook heel goed mogelijk de darmen (bijvoorbeeld bij obstipatie) weer in balans te krijgen.”

Geen arts
“Ik ben geen arts,” zegt Jacquelien heel stellig. “Zie ik aanleiding tijdens een behandeling, om iemand naar een huisarts te verwijzen, zal ik dat altijd meteen doen. De geneeskunde en de voetreflexologie kunnen heel goed naast elkaar bestaan en elkaar ondersteunen. Voor het beste resultaat spreek ik meestal 4 behandelingen af. ” Naast voetreflexologe is Jacquelien ook Bach bloesemtherapeute. Dat staat volledig los van de reflexologie. “Maar ook hier kan het één het ander wel ondersteunen of aanvullen. Dat is juist zo mooi.”

Balans (her)vinden
Naast het verhelpen van klachten die heel duidelijk aanwijsbaar zijn, helpt een behandeling bij Jacquelien ook heel goed om de balans in je leven en je lichaam terug te vinden. “De tijd nemen voor jezelf, even helemaal los te laten, energie laten stromen, allemaal dingen die gebeuren tijdens een behandeling en die de cliënt de eigen balans helpen (terug) te vinden,” aldus Jacquelien.

Sommige mensen reageren meteen tijdens het drukken op bepaalde punten en ervaren kippenvel of rillingen, anderen genieten in stilte. Bij de één is het effect meteen zichtbaar en bij een ander zie je de reactie pas enige tijd na een behandeling.

Uniek
”Ieder mens is verschillend, iedereen is uniek. Dat maakt mijn werk interessant en bijzonder.

Wie dat zelf wil ervaren is van harte welkom en kan een afspraak maken via cwjtv@kpnmail.nl of bellen met 06-289 282 01”

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen