maandag 20 mei 2024
spot_img

Uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs voortaan laten (thuis-)bezorgen

Twee keer naar het gemeentehuis voor een nieuw paspoort, dat is niet meer van deze tijd. Daarom kunnen de inwoners van àlle Westfriese gemeenten vanaf 1 september hun reisdocument en rijbewijs veilig laten bezorgen op een adres in Nederland.

De bezorging wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst. Elk document wordt daarna in een aparte koffer vervoerd.

Hoe werkt het?
Bij de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs geeft u aan of u het reisdocument wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager. Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres te wachten.

Bijna overal
Bezorging is heel Nederland mogelijk met uitzondering van de Waddeneilanden. Op openbare plekken kan niet worden bezorgd. Wel op uw werkadres, oppasadres of vakantieadres. U hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven.

Kosten
U betaalt voor het thuisbezorgen een bedrag van € 4,95 bovenop het tarief van het document.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen