woensdag 24 april 2024
spot_img

Vacature vrijwilligers SeniorLAB

Voor het project SeniorLAB zijn de Westfriese Bibliotheken op zoek naar vrijwilligers die op een luchtige en speelse manier, minder mobiele ouderen de lol van digitale technologie kunnen laten ervaren. Met ondersteuning vanuit de Bibliotheek voer je zelfstandig activiteiten uit in bijvoorbeeld een verzorgingshuis of in deBibliotheek. Denk aan een kennismaking met robotkatten, virtual reality brillen, een selfie maken of een training Klik & Tik op locatie. Plezier speelt een belangrijke rol om de angst van digitalisering onder de doelgroep te verminderen. Omdat je nauw contact hebt met de doelgroep speel je een actieve rol in het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Alle inwoners van West-Friesland hebben te maken met een snel veranderende maatschappij. Voor een inclusieve samenleving is het essentieel dat alle (technologische) vernieuwingen voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Maar ook dat onze inwoners naar vermogen kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving.

Heb je affiniteit met de doelgroep, zie je het belang van digitale technologie en vind je het leuk om nieuwe activiteiten te ontwikkelen? Dan ontvangen we graag een aanmelding van jou op deze vrijwilligersvacature.

Voor meer informatie over het SeniorLAB of om je aan te melden kun je contact opnemen met Marloes van Manshanden,

mmanshanden@westfriesebibliotheken.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen