maandag 22 april 2024
spot_img

Vakantie

Meestal is de zomerreces een periode om bij te komen. Voor onze raad is dat ook zo maar landelijk is allesbehalve een rustig reces. Na het vallen van het kabinet hebben heel wat 2e kamer – en kabinetsleden besloten om langer op “vakantie” te gaan dan de vastgestelde periode van reces. Zij verlaten zelfs de kamer. Vaak horen we: dreiging, niet te combineren met gezinsleven en een enorme werkdruk. Rutte gooide als eerste de handdoek in de ring. Dat dit tot deze exodus zou leiden, kon niemand bedenken. Heel jammer dat bestuurlijk Nederland tot deze conclusies komt of moet komen.
Het is enigszins een beetje vergelijkbaar met ons raadswerk in de gemeente. Vele avonden vullen de week met allerlei vergaderingen. En bovenal ben je ook de volksvertegenwoordiger. Dus heel druk. Gelukkig herkennen wij geen bedreigingen, althans ik niet. De onderlinge sfeer wordt steeds beter en voeren we discussie op de inhoud en niet op de persoon. Ook mogen wij een nieuwe Burgemeester in september verwelkomen. Michiel Pijl uit Drechterland. Een burgemeester met een hart voor de gemeenschap. Daar zijn we blij mee en gaan positief na de vakantie door met onze agenda. Het gaat dus goed. Bestuurlijk gezien dan. Er zijn ook teleurstellingen, zoals de sluiting van het zwembad in Wervershoof. Heel jammer maar we zetten alles op alles voor een nieuwe. Alle ballen blijven ook op woningbouw gericht. Voor Wognum is een mooi plan (Noord) aangenomen. Hoewel wij ook West een heel mooi plan vonden. Uiteindelijk bepaalt de meerderheid en het positieve is dat er gebouwd wordt.
In november gaan we weer stemmen. Dat zal wederom een aardverschuiving zijn. We gaan het zien! Nu eerst zon en minder regen.

Veel vakantieplezier,

Silva Visser

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen