woensdag 17 juli 2024
spot_img

Vakantie, het mag weer!

Op vakantie gaan. Naar 12 landen. Vanaf 15 juni. Het mag weer. Veel mensen zullen er blij om zijn.
Een mens kan niet altijd maar doorgaan. Je kan niet iedere dag, week in week uit, werken. Vandaar natuurlijk onze hang naar vakantie. Je hoopt er even door op adem te komen.

God heeft het altijd al geweten dat mensen rust nodig hadden. Hij heeft er zelfs een aparte rustdag voor ingesteld. Een mens moet ook van ophouden weten. En waarom dacht u dat het na iedere dag weer donker werd? Toch zeker ook om in de nacht die komt afstand te kunnen nemen en nieuwe krachten op te doen voor de volgende dag?

Op vakantie gaan, de rustdag houden, goed slapen – zou het genoeg zijn om rust te vinden? Koning David heeft eens gezegd: ‘Bij God alleen kom ik tot rust.’ Als je dat letterlijk uit het Hebreeuws vertaalt, zegt hij: ‘Mijn ziel keert zich stil tot God.’ Zo af en toe, bedoelt David, houd ik even op met alles. Dan praat ik niet. Dan werk ik niet. Ik ben stil. Ik hoor nog net mijn eigen adem. En dan heb ik innerlijk de ruimte om te luisteren. Te luisteren naar God.

Om God te horen moet het stil zijn. Anders raakt Hij overstemd. Daar kun je voor kiezen, voor die stilte. Voor een meditatief moment bij een open bijbel. Stille tijd. Erover nadenken wat God je zou willen vertellen. Ik weet zeker, daar kom je van bij. Even op adem. Elke dag een mini-vakantie. Met een reisgids die nooit verveelt…

Dat kan zelfs al voor 15 juni….

ds. Koos Staat

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen