Silva Visser- van Eijk ChristenUnie Medemblik. Foto: OdB

Het is duidelijk te merken dat de vakantie volop gevierd wordt. En niet te vergeten weer veel mogelijkheden doordat Corona klaarblijkelijk ook nog op vakantie is. Er worden veel evenementen georganiseerd en ook voor toeristen is het een aantrekkelijke regio geworden en was het al. Gelukkig zijn de restaurants goed bemenst en wordt er uitgebreid vakantie gevierd. Lol en dikke pret. Compliment voor alle vrijwilligers die van alles georganiseerd hebben.
Onze buren Oekraïners hebben hun plek mogen vinden in de gemeente. Dat is iets anders dan vakantie vieren, dat is nog steeds pijn en verdriet door het verlies van familie, alles achterlaten en de spanning of je man de oorlog overleeft. De gemeente heeft zijn uiterste best gedaan dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Want achter de schermen moet er heel hard gewerkt worden om mensen in te schrijven in de GAB; sofinummers verstrekken om aan het werk te gaan en niet te vergeten de administratie voor het leefgeld waar de Oekraïners recht op hebben. En natuurlijk plekken zoeken voor behuizing. Chapeau! Het is allemaal gelukt en gaat ons lukken. Tot mijn grote genoegen zag ik ook zwemles in de Weid voor de kids. Mooi, dacht ik toen ik het las. Zwemmen was een aandachtspunt op de avond die in Andijk gehouden werd toen de Oekraïners naar Sorghvliet kwamen. Ze kunnen niet zwemmen en wij hebben wel heel veel water!! Kon daar niet iets aan gedaan worden.
We hopen dat ook deze mensen iets van ons vakantiepret mogen meebeleven. Een ontspanning voor de kinderen en voor de ouder; oma en opa. Laten we met elkaar en voor elkaar deze zomer onvergetelijk maken.

Tot na het reces,

Silva Visser, ChristenUnie.
chistenunie.medemblik@gmail.com