donderdag 18 april 2024
spot_img

Vakkundig metselwerk door bewoners Sorghvliet

Op vrijdagmiddag 22 november vond de officiële steenlegging plaats aan het nieuwe zorgcentrum in Andijk. Twee bewoners van zorglocatie Sorghvliet hadden de eer om de stenen te plaatsen. Als volleerde metselaars klaarden mevrouw Van Gelder en meneer Tensen hun klus. Met deze ceremoniële handeling is het metselwerk voor de buitenmuren van het nieuwe gebouw aan de Sorghvlietlaan van start gegaan.

Alle omstandigheden voor deze feestelijke handeling waren gunstig. Het zonnetje scheen, de wind hield zich gedeisd en de belangstelling was groot. Met hulp van de aannemer werden de officiële stenen vakkundig in de gevel geplaatst. Mevrouw Van Gelder, de oudste inwoonster van Sorgvliet, beet de spits af en meneer Tensen, de langst wonende inwoner van Sorgvliet, kreeg de smaak helemaal te pakken. Hij ging nog voor een volgende steen. Beide ‘metsellieden’ werden beloond met bloemen en een schoffel. Dit als herinnering aan hun bijzondere taak. Bijzonder omdat deze gevelstenen symbool staan voor de bouw van een modern zorgcentrum, waar de zorg met behulp van slimme systemen verleend gaat worden.

Nu de binnenmuren staan, is te zien dat het om een imposant gebouw gaat. Volgens locatiemanager Sjon Kuipers gaat het nu echt in het dorp leven. “In 2016 is er gestart met de plannen. Nu nog 10 maanden te gaan voordat het zorgcentrum opgeleverd wordt. Voor de bewoners is dat best nog lang. Zij zien uit naar een eigen huisje met een aparte woon- en slaapkamer.” Om een indruk van de binnenkant van het gebouw te krijgen, konden bewoners alvast een virtueel kijkje nemen. Zo zijn de kleurkeuzes voor de aankleding bekend. Deze zijn afgestemd op de West-Friese omgeving. Zo was het IJsselmeer inspiratiebron voor de serie blauwtinten en de rood/bruine tinten verwijzen naar de agrarische landerijen. Allemaal bedoeld om de nieuwe bewoners straks een gevoel van thuiskomen te geven.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen