donderdag 13 juni 2024
spot_img

Van Dokkum naar Harderwijk

Vrijdag 25 mei 2018 werd het ‘Marius van Dokkum’ museum te Harderwijk geopend door André van Duin.

Als kind tekende deze oud Andijker al, en maakte hij door menig tekening zijn broers en zussen aan het lachen. Marius heeft zich na zijn opleiding aan de kunstacademie te Kampen ontwikkeld tot een bijzonder getalenteerd schilder.

In 2015 was er een expositie van Marius in het Stadsmuseum te Harderwijk. Dit was zo’n groot succes dat dit uitmondde in het plan om permanent zijn werken tentoon te stellen. Er werd gekozen voor de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Nadat een en ander grondig is verbouwd, is Harderwijk een prachtig museum rijker. Een museum gewijd aan het werk van een in leven zijnde kunstenaar. Dit op zich is al uniek, en Marius mag zich dan ook de enige levende Nederlandse kunstenaar noemen die een officieel museum heeft.

Humor typeert het werk van Marius, en daarom was het heel bijzonder dat juist André van Duin dit museum opende. Een droom kwam hierdoor uit voor Marius. De opening ging dan ook met humor gepaard.
De altijd bescheiden gebleven Marius is vooral dankbaar dat dit nu mogelijk is gemaakt en hij hoopt dat veel mensen van zijn schilderijen mogen genieten.
Met een museum jaarkaart kunt u gratis het museum bezoeken.
Marius van Dokkum Museum
Academiestraat 7
3841 ES Harderwijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen