vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Van tegeltuin naar groen paradijs

Groen, gezond en als je het slim aanpakt nog goedkoop ook, wie wil dat nou niet? Steeds meer tuinen liggen tegenwoordig vol met tegels, maar een groene tuin, vol bloemen en planten, is eigenlijk in alle opzichten veel beter. Beter voor bijvoorbeeld bijen, beter voor de afwatering en beter voor de gezondheid – al spittend en schoffelend haal je de bewegingsnorm immers met gemak! Je kan bloemen neerzetten, kiezen voor een prieeltje vol schaduw of bijvoorbeeld tomaten en aardbeien gaan kweken.
Ideeën genoeg, maar hoe begin je met zoiets? En hoe pak je het slim aan, zodat je met weinig moeite veel resultaten boekt? Hovenier Sander Hoogland, van Floridus Tuin & Groen, weet hier alles van en deelt zijn kennis graag met eenieder die geïnteresseerd is.

Zondag 31 maart is hij tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig in het Streekbos Paviljoen voor een heuse tuin-inloopmiddag. Wilt u weten welke planten het minste werk vergen? Met welke bloemen u de meeste vlinders lokt? Hoe je de boel zo inricht dat het wat groter en ruimer oogt? Kom langs en kom het te weten, u bent van harte welkom!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen