donderdag 18 juli 2024
spot_img

Veel leesplezier op De Bangert

Op basisschool De Bangert start elke schooldag met lezen. Lezen is de basis, die nodig is bij alle andere vakken.
In de hal van de school is de schoolbibliotheek die vol staat met leuke boeken. Leren lezen, is vooral veel lezen. En dan zijn veel leuke boeken belangrijk.

Sartoveiling
Leerkrachten van De Bangert bieden jaarlijks koopjes aan op de veiling van Sarto. Kinderen kunnen pannenkoeken bakken en eten bij juf thuis, meester gaat op excursie naar de Oostvaardersplassen en er wordt gevolleybald tegen ouders.
Ieder jaar dient de school een subsidieverzoek in bij het veilingbestuur. Afgelopen jaar was dit bestemd voor uitbreiding van de schoolbibliotheek. Het team kreeg 1200 euro toegewezen. Zij waren enorm blij met dit bedrag. Vervolgens werden we verrast door een ouder die een bedrag schonk voor de aanschaf van een nieuwe boekenkast.

Leesspecialist
Eén leerkracht is leesspecialist. Zij beheert de schoolbibliotheek, maar coacht ook leerkrachten bij het leesonderwijs in de groepen. Zij heeft boeken gezocht die een aanvulling zijn op de bestaande bibliotheek. De boeken zijn anders, nl. stripboeken, moppenboeken en Engelstalige boeken. Ook zijn er boeken waar een hele serie van is uitgegeven. In de bibliotheek staan de eerste drie delen. Als kinderen enthousiast zijn over de serie kunnen ze de rest van de boeken lenen in de bibliotheek. Zo worden de kinderen ook gemotiveerd om thuis te lezen.

Opening
Op vrijdag 7 april werd de kast met nieuwe boeken onthuld. De kinderen waren direct enthousiast en ’s middags waren veel boeken al uitgeleend door kinderen uit verschillende groepen. En dat is precies wat de leerkrachten willen bereiken: Veel leesplezier!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen