woensdag 24 april 2024
spot_img

Veel succes WF-MTB-jeugdMet heel veel trots mogen de jeugdtrainers van West-Frisia terugkijken op de gister in het Dijkgatsbos verreden tweede MTB-wedstrijd van het seizoen. In twee van de drie jeugdcategorieen belandde de winst bij een ‘geelhemd’.

Ook bij de junioren ging een West-Frisiaan als winnaar over de streep.

 Jente Vis zorgde als vroeg op de dag voor succes voor de Enra-Mabo formatie. De jonge Hoornaar snelde naar winst in de klasse tot tien jaar. Achter hem completeerde Lucas Mercelina uit Wormer en Mees Oudhuis uit Alkmaar het podium. Door zijn winst nam Vis ook de leiding in het klassement over.In jeugdklasse twee ging de zege naar clubgenoot Max Preijer. Ook de Andijker belandde na twee wedstrijden aan de leiding in het vijf wedstrijden tellende klassement. Lisa Band uit Zuidoostbeemster en Schagenaar Gijs van Langen legde beslag op plaatsen twee en drie. 

Bij de junioren was het wederom feest voor West-Frisia. Na een onvrijwillige val in de eerste wedstrijd, verraste Grootebroeker Jorn Bot de concurrentie met zijn overtuigende zege in het Dijkgatsbos. Stein Rinkel uit Stompetoren en Noel Sterk uit Barsingerhorn mochten mee op het podium.

Ook in de Topklasse was het bijna raak voor West-Frisia. Veteraan Rorik Schouten speelde tot in de slotmeters mee om de winst. De Hoogwouder moest in de sprint echter nipt Veldtemmer Kay Blokdijk voor laten gaan. Maarten Wijdenes uit Opperdoes legde beslag op plaats drie.Voor meer informatie: Tino Haakman, tino@matong.nl 06-31644758

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen