woensdag 24 april 2024
spot_img

Veilig sporten organiseer je eenvoudig via veiligsporten.nu

Voor alle leeftijden is het weer toegestaan om in de buitenlucht te sporten. Voor kinderen tot en met 12 jaar gelden andere regels dan voor iedereen ouder dan 12 jaar. Deze laatste groep moet namelijk de maatregel van 1,5 meter afstand in acht houden. Ook gelden er beperkingen in het aantal mensen waarmee je mag sporten. Om dit goed te kunnen organiseren kunnen sportaanbieders gebruik maken van het platform veiligsporten.nu. Het platform is een inschrijfsysteem, volledig ingericht volgens de laatste richtlijnen.

Premier Rutte heeft gemeenten opgeroepen om de regie te nemen en samen met de lokale sportverenigingen en buurtsportcoaches te kijken naar de mogelijkheden. Nog niet alle verenigingen kunnen het reguliere sportaanbod hervatten. Om toch zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen de kans te geven om mee te doen, benoemde Rutte ook nadrukkelijk om niet-leden van verenigingen die mogelijkheid te bieden.

Veiligsporten.nu
In samenwerking met onze partner Cultuur- & Sportstimulering Nederland bieden wij iedereen www.veiligsporten.nu. Op de website kan een sportaanbieder het aanbod publiceren. Leden en niet leden kunnen zich via de website inschrijven. Zo houd je het aantal deelnemers aan een training inzichtelijk. Het aanmaken van accounts, toevoegen van activiteiten en genereren van deelnemerslijsten op de site is een fluitje van een cent.

Voor deelnemers
Sporters kunnen een keuze maken om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten. Dit kan zijn bij de verenigingen of sportaanbieder waar je lid bent, maar soms ook bij een andere vereniging of sportaanbieder.

Hoe werkt het?
Verenigingen melden zich digitaal aan via www.veiligsporten.nu en voeren hun sportacti-viteit(en) in. De activiteit moet binnen de kaders vallen van de RIVM en lokale richtlijnen. Op www.veiligsporten.nu zijn de nationale richtlijnen ook te raadplegen.

Geïnteresseerden kunnen het aanbod online verkennen en schrijven zich digitaal in.

Verenigingen of sportaanbieders kunnen tot de zomer steeds nieuwe activiteiten toevoegen. Inschrijvingen (deelnemerslijsten) zijn direct inzichtelijk voor verenigingen en hier ontvangen ze digitaal meldingen van.

Weer op een veilige manier sporten
Wil je meer informatie op welke manier je veilig sporten kunt aanbieden? Check dan het Sportprotocol verantwoord sporten van het NOC*NSF. Voor vragen kun je contact opnemen met Team Sportservice West-Friesland.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen