maandag 24 juni 2024
spot_img

Veiligheid in- en uitrit winkelcentrum Zwaagdijk-Oost groter door LED-attentieborden

Deze week zijn er LED-attentieborden geplaatst bij het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost. De borden laten de automobilisten via een knipperend licht weten dat een fietser de in- en uitrit van het winkelcentrum nadert. Dit is een tijdelijke oplossing om de verkeersveiligheid te vergroten totdat bij de herinrichting een definitieve verkeersveilige situatie ontstaat.

Burgemeester Frank Streng, verantwoordelijk voor de portefeuille verkeer en vervoer: “De verkeersveiligheid bij het winkelcentrum is al een tijdlang onderwerp van gesprek. Deze borden zijn een tijdelijke maatregel die de verkeersveiligheid vergroot, totdat er een definitieve oplossing komt. We werken nu volop aan die oplossing voor de langere termijn.”
Op 19 maart 2020 werd de voorovereenkomst ondertekend met de eigenaar van winkelcentrum Winkelhart Klaverweide. Daarin zijn afspraken gemaakt om toe te werken naar structurele aanpassingen om de verkeersveiligheid te vergroten. Daar hoort ook overleg met omwonenden en kernraden bij. Burgemeester Streng: “Tot dat gerealiseerd is, is dit een goede tussenoplossing om de verkeersonveilige situatie te verbeteren.”

Motie tijdelijke oplossing
De gemeenteraad van Medemblik nam eerder dit jaar een motie aan om voor 1 mei met een tijdelijke oplossing te komen. Die is nu gerealiseerd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen