vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Veiligheidsvergroting Drechterlandseweg (N505)

Afsluitingen avonden/nachten 25 mei t/m 27 juni

De provincie Noord-Holland voert van 25 mei tot en met zaterdag 27 juni 2020 werkzaamheden uit aan de Drechterlandseweg (N505) tussen Enkhuizen en Hoogkarspel. Het werk is bedoeld om de verkeersveiligheid op de N505 te vergroten. Om het werk snel en veilig uit te voeren, wordt in avonden en nachten gewerkt. De weg wordt hierbij steeds gedeeltelijk afgesloten.

Vergroten verkeersveiligheid
Om de verkeersveiligheid op de N505 te vergroten, vernieuwt de provincie het asfalt en brengt zij veiligheidsmarkering en nieuwe belijning in het wegdek aan. Bovendien worden parkeerplaatsen veranderd in zogeheten pechplaatsen.

Afsluitingen alleen ’s avonds en ‘s nachts
De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats. Er wordt alleen ’s avonds en ’s nachts, tussen 20.00 en 05.00 uur, gewerkt en gedeeltelijk afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N307; bestemmingsverkeer wordt met bebording omgeleid via lokale wegen. Overdag en in de weekenden is de Drechterlandseweg normaal toegankelijk. Gewerkt wordt op de volgende data en wegdelen:

* 25 tot en met 27 mei: tussen kruisingen Esdoornlaan, Veilingweg en Randweg. Kruising N505/Veilingweg afgesloten.

* 27 tot en met 30 mei: tussen de kruising Verlengde Raadhuislaan en Kadijkweg. Kruising N505/Kadijkweg afgesloten.

* 2 tot en met 6 juni: tussen kruisingen Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan. Kruising N505/Verlengde Raadhuislaan afgesloten.

* 8 tot en met 13 juni: tussen kruisingen Kadijkweg en Kerspelweg. Kruising N505/Kerspelweg afgesloten.

* 15 tot en met 20 juni: tussen kruisingen Kerspelweg en Markerwaardweg. Kruising N505/Sluisweg afgesloten.

* 22 tot en met 27 juni: tussen kruisingen Markerwaardweg en Sluisweg. Kruising N505/Sluisweg afgesloten in de richting Hoorn/N307/N240.

Mogelijke hinder
Om de weg overdag bereikbaar en berijdbaar te houden, wordt het werk alleen ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Daarom kan (geluids)hinder in avonden en nachten optreden. Eveneens is overlast door omleidingen mogelijk. Vanzelfsprekend doen provincie en gebiedsaannemer er alles aan om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website www.gebiedscontractmiddennoord.nl of Twitter (@ProvincieNH).

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen