woensdag 24 april 2024
spot_img

Veiling Dorpshuis Centrum op 7 november 2020 gaat niet door

Beste inwoners van Andijk,

We leven in roerige corona-tijden. De open samenleving wordt een anderhalve meter-samenleving. De economie die bijna stil stond en nu weer op gang komt, winkeliers en bedrijven hebben het moeilijk. Er is veel onzekerheid over de periode na de zomervakantie. Wat mag wel (weer), wat mag niet (meer). Bij het opstarten van de voorbereidingen voor Veiling Dorpshuis Centrum 2020 kwamen deze dilemma’s ook op het pad van het veilingbestuur.

In de maanden mei/ juni zou het veilingbestuur starten met de organisatie van de veiling. Dit voelde voor ons als bestuur niet goed. In deze voor de middenstand en het bedrijfsleven zware tijden, vinden we het niet gepast om hen te vragen iets beschikbaar te stellen of te organiseren voor Veiling Dorpshuis Centrum. Bij veel taken in de komende periode maken de corona-maatregelen, specifiek de anderhalve meter-bepaling, het vrijwilligers lastig, dan wel onmogelijk, hun taak enthousiast en adequaat uit te voeren.

Tenslotte is er veel onzekerheid over de maatregelen m.b.t. evenementen na 1 september, de anderhalve meter-bepaling en de mogelijk te verwachte tweede golf van besmettingen.

Kunnen we de voorbereidingen voor Veiling Dorpshuis Centrum 2020 wel starten met deze onzekerheden? Voor het slagen hiervan is een goedgevulde zaal nodig. Mag dat, kan dat en zo ja: hoeveel mensen mogen er dan in de zaal? Zijn er alternatieve scenario’s te verzinnen en wat zijn de consequenties hiervan?

Na zorgvuldig beraad hebben wij daarom besloten om de veiling op zaterdag 7 november 2020, niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 6 november 2021. Het was geen makkelijke beslissing, maar we denken dat het op dit moment de enige juiste is.

We vertrouwen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,
Bestuur van Stichting Veiling Dorpshuis

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen