zondag 26 mei 2024
spot_img

Veiling Sarto zorgt voor verbinding

Afgelopen vrijdag 8 maart was de 72e gemeenschapsveiling in Sarto. Een wervelwind van blije kinderen maakten de al aanwezige volwassen enthousiast tijdens de kinderveiling! Wat een blije gezichten. En natuurlijk gingen zij weer springend de tafel op voor de felbegeerde chipstaart, aangeboden door Chantal Visser.

De kinderen werden daarna tot half 10 met enthousiasme vermaakt, bingo, oud Hollandse spellen en meer. Onder leiding van Juf Jacquelien en haar superhulpen! Wat een topper dat zij, al jaren, zoveel werk verricht om de kinderen te vermaken. Chips, limo. Niks is te gek!
Kabbelend ging de grote veiling van start, een kamerplant, een paardenworst, mooie bossen tulpen, edammer kazen, taarten, koffie en alles voor de inwendige mens. We dronken een kop koffie, en kregen daarna al snel een rondje van de zaak, en nog een paar rondjes. En hoe meer rondjes het bestuur uitdeelt hoe hoger wij de opbrengst zien worden achter de schermen. Even smoezen met elkaar: zal het dit jaar weer gaan gebeuren? De roei clinics gingen er uit, de vaartocht over het IJsselmeer met de KNRM, de fantastische trip naar Spanje, de maestro’s, zangers, de rondleidingen bij bedrijven, om een borrel bij de notaris, een ballonnenboog, huur van een springkussen, de bekende fietspuzzeltocht, de gezellige workshops, sportieve activiteiten en nog veel meer uitjes. Ook blijven de libre-biljartavonden een succes! En we wisten al dat het gezellig thuis is bij Kees en Ageeth, maar jeetje wat een opbrengsten voor een ‘avondje slap ouwehoeren’!

Jullie waren allemaal enthousiast!
De prachtige schuit van Kees Slagter, die op de foto te zien is, leverde ook een fantastisch bedrag op en mag gaan pronken bij de blije koper. En wat mooi dat de koper zelf een vaartocht met een schuit als kavel aanbood! Tijdens het laatste koopje, de beroemde Andijker Jutter werd het stil, zowel op het podium, omdat wij al bijna de eindstand konden zien, als in de zaal. Er heerste stilte, want zou deze wel gekocht worden door degene die de fles altijd koopt? Tradities zijn er om in ere te houden! Er werd flink geboden en de Andijker jutter zou, dit jaar, met iemand anders mee naar huis gaan! Voor een fantastisch bedrag!

Zoals onze oud-voorzitter ‘Jos Kuin’ al eens benoemde: Veiling Sarto verbindt. En dat gaf ook Niels Kreuk aan tijdens het slotwoord. Het gaat om de verbinding. Ik heb uit betrouwbare bron gehoord, dat de fles jutter alsnog aan Jan Commandeur is geschonken. Dat noem ik pas verbinden met elkaar!
Namens het bestuur willen wij iedereen ontzettend bedanken, aanbieders, kopers, afslagers, het personeel van Sarto en iedereen die heeft geholpen om van deze avond weer een succes te maken. Wij wensen jullie veel plezier tijdens alle uitjes die gaan komen. Foto’s zijn altijd welkom! Tot volgend jaar allemaal! Namens de bestuursleden van Veiling Sarto.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen