dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Veilingkoopje: een rondvlucht boven Andijk

Zaterdag 22 april 2017 was mijn best spannende koopje van de (parochie)veiling Sarto: 1 uur vliegen vanaf Lelystad. Jos Kuin had mij en de twee andere kopers reeds keurig gemaild met de relevante informatie. Handig, want dan konden we ook afspreken om samen richting Lelystad te gaan. Mijn mede-kopers waren geen onbekenden: Nico (van der Gulik) ken ik als (vervangende) penningmeester van onze parochieraad en Debbie (Roozendaal) komt jaarlijks langs de deur om te informeren in welke vorm we onze bijdrage willen leveren aan de veiling. Gezellig en spannend!

Appeltaart
Aldus togen we gezamenlijk richting Lelystad op zaterdagochtend om half tien. Daar aangekomen werden we vriendelijk onthaald. We kregen een lekker bakkie koffie en ook nog een beste punt heerlijke appeltaart. Die heb ik niet afgeslagen want ja je verbrandt vast veel calorieën tijdens het vliegen…

Onze pilote, Henriëtte, kwam binnen: een leuke jonge vrouw. Ze vroeg ons waar we heen wilden vliegen. Gezamenlijk hadden we het idee om uiteraard ons mooie Andijk aan te doen en verder langs de kustlijn van Noord-Holland te vliegen, aan de oostkant.

Naar Andijk
En om kwart over 11 was het dan zover. We liepen door de hangar naar buiten, waar het vliegtuigje op ons stond te wachten. Na de nodige controles door onze pilote gingen we de lucht in. Gelukkig was het redelijk weer. Henriëtte vertelde ons dat er wat meer turbulentie kon zijn in de buurt van een bui. Als je je dat voorstelt als wat hobbels in de weg valt het best mee.

Op verzoek werd Andijk en Wervershoof aangedaan.

Uiteraard hebben we alle drie veel foto’s en filmpjes gemaakt. Geweldig om een deel van ons land vanuit de lucht te zien, en dan vooral de voor ons bekende plaatsen zoals Andijk en Wervershoof. Skofteg mooi, op z’n westfries.

Na weer veilig te zijn geland (met onze complimenten aan Henriëtte) hebben we nog even een bakje koffie gedaan en vervolgens gingen we weer richting Andijk. Met beide benen op de grond. Het was een machtig mooie ervaring, waar ik het veilingcomité zeer dankbaar voor ben. Ik zou zeggen: een echte aanrader (als je geen last hebt van hoogtevrees…), dus wat mij betreft mag het nog veel vaker aangeboden worden als koopje!

Hartelijke groeten van Trudy Nieuweboer-Kuip

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen