zondag 26 mei 2024
spot_img

Veilingkoopje naar Marker Wadden

Zondag 4 juni was het zover. “Dagje naar de Marker Wadden” het koopje van de veiling Sarto aangeboden door Jan Neefjes.
We werden om 8.45 uur verwacht bij Jan thuis op de boerderij. Ja hoor daar zaten Jan en Hanny al rustig op ons te wachten. We waren totaal met zijn 7-en een gezellige groep. Helaas vertrok de boot niet via de kerksloot naar Lelystad. Dus maar met de auto naar de boot in Lelystad. Daar aangekomen lag ze daar al te pronken. Een prachtig schip de Abel Tasman, een driemaster.

We werden welkom geheten door de schipper Paul Ruiter. Aan alles was gedacht door Jan. Zelfs de loper lag uit voor ons we voelden ons wel even VIP gasten, 9.30 uur inschepen en 10.00 uur gingen de trossen los. Het was een prachtige dag met goede wind om te zeilen. Dus de haven uit en daar konden de zeilen omhoog. Ik denk dat het koopje scherp was ingekocht want we mochten helpen om de zeilen, dat deden we graag en was ook weer een mooie belevenis. Prachtig zo’n zeilschip met bijna in volle zeil over het markermeer glijden, genieten.

Daarna konden we de zeilen weer strijken en kwamen we de haven bij de Marker Wadden binnen lopen. Op de Marker Wadden aangekomen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt. Hele rijke natuur, veel diversiteit aan planten en vogels die we ook volop gespot hebben. We noemen er een paar: visdiefje, dwergstern, plevieren, kluten maar ook diverse  zangvogels als het baardmannetje met zijn mooie kleuren, rietzangers en veel meer, erg bijzonder om daar doorheen te wandelen. Op het eiland zijn ook diverse observatie hutten gebouwd dan kon je nog dichter bij de vogels komen.

Na 2 uur op de Marker Wadden gingen we weer terug naar Lelystad. We werden goed verzorgd met eten en drinken, alles was geregeld door Jan en Hanny. Op 1 klein ding na, de zeilen, dus wij weer de handen uit de mouwen en we gingen weer vol zeil naar Lelystad.  Nog even een Lepelaar kolonie gespot bij binnenvaren van de haven. Uniek zo dicht langs te komen met de Lepelaar op zijn nest aan het broeden. Daarna moesten we echt gaan. We bedankten de schipper en de kok die had ons toch wel wat extra verwend leek wel.

Terug in Andijk kregen we nog een rondleiding door de boerderij van Jan aan de Bangert. Wat is dat toch een prachtige boerderij op een unieke plek. Dan heb ik het nog niet gehad over de bijzondere verzameling van schilderijen en het antiek. We kunnen terug kijken op een erg geslaagde en goed verzorgde dag. Wellicht volgend jaar weer. Namens iedereen kan ik zeggen Jan en Hanny bedankt voor deze mooie geslaagde dag.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen