maandag 22 juli 2024
spot_img

Verborgen beestjes in het Egboetswater

Ten westen van Wervershoof, vlakbij Hauwert, ligt een verborgen stukje natuur. In dit zogeheten Egboetswater leven geen grote dieren, geen reeën of zwijnen, maar wel heel, heel veel kleine dieren en insecten. Deze beestjes kunnen zich goed verstoppen, maar natuurgids Douwe Greydanus van IVN West-Friesland kent het gebied als z’n broekzak en weet precies waar alles zit.

Op zondag 6 september, tussen 14:00 en 15:00 uur, geeft hij een speciale rondleiding voor kinderen, een zoektocht naar alle verborgen kriebelbeestjes in het gebied. Waar houden de vlinders zich bijvoorbeeld verborgen? Wat leeft er zoal onder schors van de bomen? Welke diertjes hebben zich verstopt in of bij het water? Kinderen zijn welkom om het met eigen ogen te komen bekijken. Advies: trek goed schoeisel aan en een lange broek.

Aanmelden voor 5 september via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl en deelname is gratis (al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd). Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 10 kinderen meelopen (dit in verband met de corona-maatregelen, waar ook het IVN aan is gebonden).
Wie weet tot ziens aan de Liederik 15 (1678 JC, N240 afslag Hauwert) in Oostwoud.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen