dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Verf houdt van mij

Kunstenares Annemarie Gorter heeft speciale kleding aan als ze aan het werk gaat. “Verfspetters op mijn kleding zijn eerder gewoon dan een verrassing. Dus heb ik een stofjas aan over mijn kleding, zodra ik aan de slag ga. Verf houdt van mij zeg ik wel eens gekscherend, het springt vanzelf op mij!”

Haar jeugdjaren woonde Annemarie op Andijk. “Als dreumes van ongeveer 1 jaar verhuisde ik vanuit Amsterdam naar Andijk en daar bleef ik tot mijn 18e. We woonden op de Horn.” Andijk was voor het gezin geen onbekende plek. “Onze familieroots liggen daar, Gorter is op Andijk een bekende naam. Ook mijn ouders zijn oud-Andijkers..”

Drukkerij van Gorter
“Mijn ouders kwamen vanuit Amsterdam terug naar Andijk om de drukkerij van ‘opa’ Evert Gorter over te nemen. Mijn vader had de slogan: ‘Gorters druk is goede druk’. Ook kan ik me de geur van de drukinkt nog zo voor de geest halen, ik vond het heerlijk ruiken!” Annemarie herinnert zich ook nog de demonstratieboeken. “Als kind kon ik me vergapen aan deze ‘monsters’ ofwel proefdrukken, boeken vol demonstratiepagina’s van wat men -toen handmatig- allemaal kon drukken. Ik was er gewoon door gefascineerd en bladerde er graag in.”

De wereld in
Annemarie Gorter woont nu in Apeldoorn, op een prachtige plek, gelijkvloers en met ruimte voor een eigen atelier. “Aan het eind van mijn tienertijd, begin twintig ging ik vanwege mijn studie ‘de wereld’ in. Zo heb ik o.a. in Zwolle gestudeerd, les gegeven op de Detailhandelschool en op de Grafische School en ik heb de avondacademie Grafisch Ontwerpen gedaan. Iedere keer kwam er weer iets nieuws of interessants op mijn pad. Ik geef nu alleen nog privé-les en verder werk ik zelfstandig of in opdracht.”

Divers aanbod
Op een ‘Open Atelierdag’ exposeert Annemarie aan de Kastanjelaan zo’n vijftig werken. Onderwerpen die zij schildert zijn heel divers: landschappen, dieren, portretten, maar ook engelen en abstract werk zijn haar niet vreemd. Kenmerkend voor Annemarie’s werk is: licht en kleur. Haar slogan luidt: ‘Een Gorter kleurt je dag!’

Gorter en Ontwerpen
Naast schilderen is Annemarie ook regelmatig bezig met grafische ontwerpen van bijvoorbeeld logo’s en briefpapier. Ook haar eigen website heeft ze helemaal zelf vorm gegeven en gebouwd. “Gelukkig heb ik mezelf nooit hoeven toeleggen op slechts het één of wel het ander. Schilderen en ontwerpen kan prima samengaan en heeft zelfs heel veel raakvlakken. Het is allebei geweldig om te mogen doen!”

Een Gorter kleurt je dag!
Annemarie Gorter maakt schilderijen in olieverf en aquarel. U vindt het atelier aan de Kastanjelaan 23, 7316 BM Apeldoorn. Een schilderij aan de muur moet mogelijk zijn voor iedereen. Daarom is bij Annemarie Gorter ook (huur)koop mogelijk. Een bezoek afspreken kan via telefoonnummer 055- 576 76 27/ of via e-mail info@annemariegorter.nl Kijk ook eens op www.annemariegorter.com en op www.annemariegorter.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen