zondag 23 juni 2024
spot_img

Verlossend bord volgt

Het zal menig Andijker al overkomen zijn: bezoek dat verdwaalt. Sinds de opening van de West Frisiaweg verlaten wij de weg bij de afslag richting kruising ter hoogte van het WFG-terrein. Althans wij, die de weg weten. Want de bewegwijzering laat sinds de opening zeer te wensen over. Elke aanduiding van ons dorp ontbreekt. Bezoekers volgen vanuit de oude route de aanwijzing ‘Enkhuizen’. En raken vervolgens in de war. Sommigen rijden helemaal via Broekerhaven om het Westeinde heen weer terug. Anderen krijgen ter hoogte van de Raadhuislaan in Bovenkarspel de melding van de navigatiesatelliet: ‘weg verlaten en links af’. En ploeteren zich dan door gans Bovenkarspel.

Gedoe, gedoe. Reden om de wegbeheerder op deze wantoestnd te wijzen. Hier het antwoord van de heer Notenboom, gebiedsbeheerder van de Provincie.

Komende vanaf Hoorn wordt langs de N307 ter hoogte van de aansluiting met de Noorderboekert een bord geplaatst met de tekst “Andijk route Hoogkarspel”. Indien de weggebruiker deze route volgt, komt men vanzelf bij de bewegwijzering richting Andijk. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit bord nog niet is geplaatst, echter dan volgt plaatsing binnen enkele weken. Wij hopen u met dit bericht voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

We gaan het zien, Jasper A. Smit

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen