maandag 22 april 2024
spot_img

Verslag Nationale Voetbaldag bij Sporting Andijk

Voorbereiding
Na een stuk of wat bijeenkomsten, heel veel app verkeer, publicaties in De Andijker en geldelijke bijdrages van de sponsoren Aker Stoffering, Bouwbedrijf Hof, Club van 50 – Sporting Andijk, De Haan en Buis verzekeringen, Deen Supermarkten, Drukkerij Vijn, Funbal.nl, Gemeente Medemblik, KNVB, Jan Mulder Photography, Ledschermbus.nl, Lidl Andijk, NH1816, Oranjefonds en Succesful Party, kwam het programma voor 12 juni tot stand.

Tijdsloten
Elke leeftijdsgroep van mini ’s tot jongens en meisjes onder 16 had een tijdslot, waarin de spelletjes op het hoofdveld werden gedaan met daarna extra activiteiten zoals het springkussen en het eten en drinken van poffertjes, popcorn en slush puppy. De kinderen genoten o.a. in de pannakooi, tijdens het jeu de voetbal, maar ook van het dribbelen met water. Het was een feestje om te doen en ook om naar te kijken! Dat was jammergenoeg alleen weggelegd voor de begeleiders en de organisatie, want publiek was niet toegestaan. Van alle deelnemers heeft Jan Mulder, veelal liggend in het gras, een prachtige actiefoto geschoten als aandenken aan deze geslaagde eerste voetbaldag.

Mixtoernooi
Rond de klok van half 4 waren alle spellen en kraampjes opgeruimd om plaats te maken voor het mixtoernooi. Op 4 veldjes speelden jongens en meisjes vanaf 17 jr samen in een team met senioren. Het werd een sportieve strijd om de eer. De veteranen en de walking voetballers speelden op het naastgelegen veld hun eigen partijtjes. Na afloop kwam iedereen samen in de kantine en op het terras voor een drankje en wat te eten. En natuurlijk gingen de gesprekken over de gemiste kansen, de fabuleuze dribbels en het aankomende EK.

Verbinding
Voetbal is fysieke strijd op het veld, strijd in woorden voor of na het spel, maar blijkt juist ook voor verbinding te zorgen. Dat was het doel vanuit de KNVB en is ook bij Sporting Andijk op deze zonnige zaterdag tot uiting gekomen. Organisatie en uitvoerders, jongens en meisjes, senioren en junioren, bedrijven en medewerkers: samen is er een mooie dag tot stand gekomen. Misschien de start van een nieuwe traditie?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen