Eeuwige roem voor de winnaars. Foto: aangeleverd

Afgelopen zondag 26 juni, werd hij weer gehouden, de befaamde en niet te missen fietspuzzeltocht, welke door 6 Andijker ondernemers als kavel op de diverse veilingen is aangeboden.
’s Middags om 2 uur was het verzamelen op de veranda bij Kuin Makelaardij, waar koffie en gebak klaarstond. De teams werden samengesteld door loting en bestond mede daardoor uit een leuk en gemêleerd gezelschap van oost- en west oppers.
Na de uitleg en andere nuttige instructies werden de fietsers met een route en hele moeilijke vragen op pad gestuurd. Via Wervershoof en Onderdijk naar de tussenstop bij de vernieuwde Stadsbrouwerij van Medemblik, waar men zich te goed kon doen aan een biertje uit eigen brouwerij.
Na de pauze werd de reis vervolgd en werd er via een omweg weer richting Andijk gefietst waar bij Boon & Breg aan de Cornelis Kuinweg een lekker koud biertje of wijntje klaarstond en een heerlijke barbecue verzorgd door John Stavenuiter.
Tijdens de barbecue werden de winnaars van de fietspuzzeltocht bekend gemaakt wat tot veel tumult en ongenoegen leidde bij de andere fietsteams.
De winnaars kregen de eeuwige roem. Gelukkig was het verdriet bij de verliezende teams weer snel vergeten en werd het erg gezellig rond het kampvuur.

Wellicht is het een goed idee om bij de volgende veiling de fietspuzzeltocht te kopen en dan ook van de partij te zijn. In ieder geval was het een leuk dagje op de fiets!
Wij bedanken zowel de organisatie als de fietsers voor het meefietsen, namens de gevers Allard Kuin, Jan Mantel, Patrick ter Wee, John Boon, John Stavenuiter en Kees van de Gruiter.