donderdag 13 juni 2024
spot_img

Verslag Raad van Kerken Fietspuzzeltocht op 2 juni

Als leden van de Raad van kerken is het altijd weer spannend hoeveel belangstelling er is voor een aktiviteit als een fietspuzzeltocht. We hebben besloten om het te organiseren en we zijn op de fiets gestapt en door Andijk en Onderdijk de leuke en wetenswaardige punten opgezocht en er een leuke route beschrijving met foto’s van gemaakt. We zijn begonnen om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk waar de route uitgereikt werd met een zestal vragen in en rond deze kerk.
De deelnemers nog wat uitleg gegeven en geinventariseerd voor de koffie/thee/fris in de Majellakerk van Onderdijk waar het eindpunt was.

De deelnemers zijn vanaf de gereformeerde kerk naar de dijk en rechtsaf gegaan om een aantal vragen over het pand met de koeienkop te geven, weer verder langs de Oosterkerk en van welk bouwjaar en wat was er allemaal in die kerk gehuisvest, langs de knokkel naar de Schoolweg en wat doet men bij De Wings of Change, via de dijk door het Hornpad langs het Hoedenmuseum dan weer rechts de Horn op en wat stond er op de hoek Middenweg. Via de Kapel met de vraag waar de Kapel nog meer voor gediend heeft, vervolgens bij de dijk weer links en wat was er zoal gehuisvest in de oude Gereformeerde kerk, in welk jaar is het gemaal aan de molensloot gebouwd, het kunstwerk voor de Buurtjes kerk wat stelt dit voor, zelfs de Wester begraafplaats opgeweest met de vraag van wie kwam het idee van het Kapelletje. Langs de Koopmanspolder naar Onderdijk met de vraag wie heeft deze hardwerkende Dijkwerker gemaakt en welk jaar heeft men de dijk in Onderdijk afgegraven.

Aangeland in de Majellakerk van Onderdijk waar ook weer een zestal vragen over de gebruiken in deze kerk beantwoord konden worden. Wat was het gezellig om al de deelnemers aan de koffie, thee of fris met een koekje bijelkander te zien, hoe men met elkander in gesprek kwam en dat is dan weer de toegevoegde waarde van deze fiets puzzeltocht. Het weer was ons goed gezind er stond wat wind maar dat mocht de pret niet drukken.
De deelnemers gingen voldaan naar huis en voor de leden van de Raad van Kerken Andijk, Wervershoof en Onderdijk was dit ook zo.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen