woensdag 19 juni 2024
spot_img

Verveling en Ufo’s

Corona geeft onrust. In elk geval voelt het zo in mijn hoofd. Ik wil dat alles weer gewoon wordt. Hoe lang moeten we nog? Herkennen jullie dat?

Naar mijn idee heb ik het ontzettend druk, maar waarmee? Het is soms een rommeltje in mijn hoofd. Maar het gaat inmiddels beter. Ik heb een nieuw soort regelmaat aangebracht in mijn dagbesteding. Mezelf gedwongen orde aan te brengen. En iets af te maken voor ik aan iets anders begin.

In de krant lees ik vandaag dat veel mensen zich in deze coronatijd vervelen. Die hebben het juist niet druk in hun hoofd. Ze voelen zich leeg en komen tot niets. Ze zitten maar op de bank. Volgens ‘vervelingswetenschapper’ Van Tilburg komt dit veel vaker voor dan anders. “Zolang de verveling niet chronisch wordt, is dat geen reden tot zorg.” zegt hij. “Juist het onprettige gevoel zet mensen aan tot het zoeken van nieuwe activiteiten die zij als zinvol zien.” Kortom: zoek een nieuw hobby!
Misschien dat ik me toch aan het vervelen was, want bijna vond ik een nieuwe hobby: Ufo-spotter. Ik ging filmpjes van Ufo’s kijken op internet. Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft interessante filmpjes vrijgegeven die piloten van de luchtmacht hebben gemaakt van Ufo’s, ongeïdentificeerde vliegende objecten. Bestaan die Ufo’s? Het Pentagon weet het zeker: ze bestaan. Alleen wat zijn het?

Voor veel mensen is God net zo iets ongeloofwaardigs als een Ufo. Voor mij staat het vast dat God bestaat. Alleen moet je goed naar de filmpjes kijken! Daarop zie ik Jezus en aan Hem kan ik zien: zo is God.

Of je nu onrustig bent of je grenzeloos verveelt, in beide gevallen kon het op zoek gaan naar Jezus wel eens het begin van een oplossing zijn.

ds. Koos Staat

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen