woensdag 24 april 2024
spot_img

Vier generaties Burger

Het blijft een bijzonderheid: vader met zoon, dan weer vader met zoon en nóg eens vader met zoon, allemaal bijeen.

Geboortejaren
Het leeftijdsverschil tussen de oudste en de jongste bedraagt 83 jaar. Overgrootvader Klaas Burger is geboren in 1940. Zijn zoon Cor zag het levenslicht in 1965 en hij kreeg zijn zoon Jasper in het Millenniumjaar. De jongste telg, Mick, is van 2023 en vierde recent zijn eerste verjaardag. De foto is bij die gelegenheid gemaakt.

Zo vader zo zoon
Overgrootvader Klaas is altijd sportief ingesteld geweest. Zo heeft hij drie Elfstedentochten gereden en wil hij dit jaar voor de 20ste keer deelnemen aan de Nijmeegse vierdaagse. Maar dat zal tevens het afscheid zijn, want op deze leeftijd zit een ongeluk nog sneller in het bekende kleine hoekje. Zoon Cor daarentegen is een fervent hardloper en neemt voorlopig nog het sportieve stokje van zijn vader over.

Wat verder drie van de vier typeert is het werken met de handen. Klaas heeft altijd in de bollen gewerkt en ook zoon Cor heeft daar zijn voetsporen liggen. Zijn zoon Jasper steekt echter de handen uit de mouwen als metselaar. En verdienstelijk, want met kampioenschappen metselen behaalde hij in de eigen provincie de eerste plaats, en kwam het bij de Nederlandse kampioenschappen tot een tweede plek. Mick geeft vooralsnog niet prijs of hij, net als zijn vader, een ambachtsman zal worden. We wachten geduldig nog een paar jaar af, om te zien welke weg de vierde generatie inslaat.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen