zondag 26 mei 2024
spot_img

Viering 75 jaar Parochie Andijk

Op dankbare en feestelijke wijze is afgelopen vrijdag 22 september aandacht gegeven aan dit bijzondere jubileum. Ook werden er nu 50 jaar vieringen gehouden in dit kerkgebouw. In een mooie volle, versierde, kerk gingen de pastores Suidgeest en Dekker voor. Pastor Maria Voss, die jarenlang aan deze parochie verbonden was en hier niet bij kon zijn schonk een symbolisch beeld van verbondenheid. Het thema van de viering was: ‘Omzien naar elkaar’. Dit beeld was hier een duidelijk teken van. Een prachtig groot koor ondersteunde deze viering waarin aan de samenzang volop werd meegedaan.

In Sarto werd de avond voortgezet. Ouderwetse gezelligheid, elkaar ontmoeten en bijpraten. De fototentoonstelling werd met aandacht bekeken en bracht veel herinneringen naar boven. Wel was er ook het besef dat door alle veranderingen binnen de kerk dit wel een afsluitend moment is van de tijd die is geweest en dat er een andere manier van ‘samen kerk zijn’ zal komen.

Als blijk van alle veranderingen hierbij een foto van het wandbord met de vieringen in de begintijd van de parochie. Van meerdere keren per dag soms naar nu, in dit kerkgebouw, nog maar eens in de zes weken op zaterdagavond. Wel is er iedere zondag een Eucharistieviering in het ‘centrale’ kerkgebouw van deze regio in Medemblik.

De ontwikkelingen binnen de kerk spelen niet alleen in onze parochie maar zijn overal voelbaar. Dat vraagt noodzakelijke aanpassingen, die best zorg en emoties van de betrokken besturen en parochianen vragen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen