woensdag 26 juni 2024
spot_img

Vispaleis voor Heerlijke Kibbeling en Nieuwe Haring!

Gerrie staat elke vrijdag met zijn viskar bij het Dorpshuis Centrum van Andijk op het plein. Vispaleis “Klein Volendam” staat hier inmiddels al 14 jaar elke vrijdag met allerhande verse, duurzame vis(producten). “Andijkers eten graag een portie warme kibbeling met elkaar, we merken dat onze grote porties kibbeling gretig aftrek vinden hier.”

“Onze broodjes, salades, visschotels en gebakken vis worden elke dag vers klaargemaakt. Schalen haring, barbecue- en gourmetschotels en de smakelijke zalmsalades worden bij bestelling kort van tevoren door ons opgemaakt. Kom eens langs en beoordeel zelf. We staan voor kwaliteit en laten ons er graag op testen.”

Supergezond
Over het algemeen wordt er te weinig vis gegeten. Terwijl vis rijk is aan goede vetten, mineralen, vitamines en hoogwaardige eiwitten. Regelmatig vis eten draagt bij aan een goede gezondheid. Bij Vispaleis ”Klein-Volendam” bent u aan het goede adres als het gaat om een ruime keus. “Er is altijd wel iets in ons assortiment te vinden wat bij uw smaak past om een gezonde en lekkere maaltijd samen te stellen. Proef ook eens iets anders, we adviseren u graag,” aldus Gerrie. “Het is erg leuk als een schoolklas langs komt om producten te bekijken, vragen te stellen én te proeven van al het lekkers. Ook voor vis eten geldt: jong geleerd is oud gedaan!”

Drukte in coronatijd
Gerrie vertelt: “De tijd waarin we nu leven, met allerlei maatregelen rondom het coronavirus, is voor ons een drukke tijd. Veel mensen werken nu thuis, uit eten gaan is er even niet bij. Maar elke dag een broodje kaas gaat ook vervelen. Mensen komen naar onze viskar en nemen iets lekkers mee voor de lunch of het avondeten. Hopelijk blijft die gewoonte er straks ook een beetje in, want vis is gezond en lekker en wij houden van die levendigheid aan de kar!”

Hollandse nieuwe
Een traditie die een beetje aan de jeugd voorbij lijkt te gaan: haring happen met de heerlijke Hollandse Nieuwe! Ze zijn er (bijna) weer! “Het haringseizoen start dit jaar op vrijdag 12 juni. Uiteraard wordt de eerste nieuwe haring meteen vrijdag vanuit de kar verkocht.” Gerrie: “We maken er een beetje een feestje van. Hollandse Nieuwe is iets waar haringliefhebbers echt naar uitkijken. Een korenwijntje hoort er uiteraard bij. Als alle klanten gewoon netjes een beetje afstand van elkaar bewaren is er voor jong en oud een heerlijk harinkje weg te happen. Het plein biedt ruimte genoeg.”

Ruime keus
Vispaleis “Klein Volendam” biedt een ruim assortiment vis vanuit de kar om meteen (warm) op te eten of mee te nemen naar huis. Ook uitgebreide visschotels en andere lekkernijen kunt u bestellen. “Voor een avondje lekker en gemakkelijk of een mooie schotel bij een feestelijke gelegenheid.”

Elke dag visdag
Vrijdag van 09:00 – 17:00 uur vindt u Vispaleis “Klein Volendam” op de Middenweg Andijk, nabij het Dorpshuis Centrum. Voor andere dagen en plaatsen kijkt u even op de website.

Wilt u iets bestellen of heeft u een vraag? Vispaleis “Klein Volendam”, Gruttoplantsoen 3, 1131 ME in Volendam. Telefonisch bereikbaar op 0299-364155 of 06-26568616. Mailen mag ook: info@kleinvolendam.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen