zaterdag 13 april 2024
spot_img

Viswijvenkoor Dulle Griet viert feest

Dulle Griet is een viswijvenkoor uit Enkhuizen. Wij vertellen u, op muziek, over het zware leven van de mensen in het havenkwartier en beelden dit met een vette knipoog uit. Wij verplaatsen ons in het leven van de vissersvrouwen, de meiden van de kade en de zeelui. Wij pellen garnalen en vallen, zo nu en dan, in slaap met een kruikje kruidenbitter onder het kussen. Allemaal goudeerlijke vrouwen, die zorgen voor hun kroost als de mannen ’s morgens om vijf uur uitvaren om soms nooit meer terug te komen. Wij dragen zingend ons lot van een viswijf.

Inmiddels zingen we al 20 jaar en dat vieren we met een jubileumconcert. Feest vier je nooit alleen, daarom hebben wij ook twee gastkoren uitgenodigd. De SchalmSingers uit Westwoud laat deze middag hun Nederlandse repertoire horen en de drie dames van Mama’s Broken Heart uit Andijk zingen meerstemmig een aantal vintage nummers met een twist.

In de pauze is er een verloting. We hebben veel sponsors bereid gevonden om hele leuke, originele prijzen beschikbaar te stellen. U wilt toch ook zo’n mooie prijs winnen? Neem dan contant geld mee!
Ook u bent van harte welkom op zondag 17 maart a.s. in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen, aanvang 13.45 uur. Toegangskaarten kosten 5 euro.

De voorverkoop is al begonnen, u kunt kaartjes bestellen door een email te sturen naar viswijvenkoor.dullegriet@gmail.com o.v.v. uw naam en aantal kaarten. Doe dat snel, want vol is vol.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen