woensdag 24 april 2024
spot_img

Vliegverkeer boven onze dorpen?

Net als velen onder u maakt het CDA Medemblik zich zorgen, over de gang van zaken m.b.t. de uitbreiding van het vliegverkeer vanuit Lelystad. Wij vinden het schandalig, dat wij hier als lokaal bestuur en als inwoners, zo laat van in kennis zijn gesteld. Ook vinden we het onbegrijpelijk dat hier onjuiste berekeningen aan ten grondslag liggen. Wij weten, dat er op dit moment nieuwe berekeningen worden gemaakt. Ook weten we, dat de overheid onderzoekt, of het luchtruim op een andere manier ingedeeld kan worden.

Dit had natuurlijk eerder gemoeten, maar beter nu dan niet. Wij volgen dit op de voet, en ook onze burgemeester zit er boven op. Wij zorgen, dat we goed en tijdig geïnformeerd worden, maar willen ook dat u als inwoners goed op de hoogte bent. We hebben nog veel vragen, gaat de nieuwe route echt pal over bijvoorbeeld Andijk en Opperdoes, op ca. 2 kilometer hoogte? Klopt die hoogte? Kan dat niet over het IJsselmeer?

Els van den Bosch. Foto aangeleverd

Els van den Bosch (CDA): “Wij willen, dat inwoners beter op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en gevolgen. Zodat duidelijker wordt, welke impact vliegen op deze hoogte heeft voor onze inwoners.” Een van de mogelijkheden om dit te realiseren, is dat de overheid regelt, dat inwoners terecht kunnen voor een simulatie bij NLR_Netherlands Aerospace Centre, (toonaangevend onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaart) om op deze manier de kloof tussen onderzoek en praktijk te overbruggen.

Harry Nederpelt. Foto aangeleverd

Harry Nederpelt (CDA): “CDA heeft het voordeel van goede partijlijnen richting Den Haag. Onder andere via die lijnen komen wij graag op voor onze Medemblikker belangen, met #HartvoordeSamenleving”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen