donderdag 18 juli 2024
spot_img

Vlinders en libellen spotten met IVN West-Friesland

Libellen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Blauw, rood, geelzwart of gespikkeld. Ze bestonden al in de tijd van de dinosaurussen en vliegen tot op de dag van vandaag nog rond en langs sloten, plassen en beekjes. Wat denk je als je vlinders ziet, met hun soms prachtige kleuren en tekeningen? Ook zij zijn er in talloze soorten en maten, maar waar vind je ze? Waar kun je goed vlinders en libellen spotten?
Op zondag 28 juli geeft Hans Verhoeven, natuurgids bij het IVN, een speciale vlinder- en libellenrondleiding door het Streekbos. Vanaf 14:00 uur laat hij zijn geoefende ogen over het landschap glijden, langs bloemen, struiken, rietpluimen en het wateroppervlak. Waar leven deze fleurige fladderaars, hóé leven ze en hoe zorgen ze voor nieuwe vlinder- en libellengeneraties? Wandel mee en leer van alles over deze fascinerende insectengroepen.
De rondleiding begint bij het Bezoekerscentrum in het Streekbos Paviljoen.

Aanmelden:
hans@ivn-westfriesland.nl (vóór 27 juli),
Locatie: Bezoekerscentrum IVN in Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel.
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur
Kosten: Leden IVN & KNNV € 2,-. Niet leden vanaf 13 jaar € 4,-
Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis door sponsorbijdrage ABZ Seeds Andijk. Betalen via een betaalverzoek is mogelijk. Bestemd voor: 6 jaar en ouder

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen