woensdag 19 juni 2024
spot_img

Vlinders en libellen spotten met IVN West-Friesland

Libellen zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Blauw, rood, geelzwart of gespikkeld. Ze waren er al in de tijd van de dinosaurussen en vliegen tot op de dag van vandaag rond langs sloten, plassen en beekjes. En wat te denken van vlinders, met hun soms prachtige kleuren en tekeningen? Ook zij zijn er in talloze soorten en maten, maar waar vind je ze? En waar kun je goed libellen spotten?

Op zondag 16 augustus geeft Hans Verhoeven, natuurgids bij IVN, een speciale vlinder- en libellenrondleiding door het Streekbos. Vanaf 14:00 uur laat hij zijn geoefende ogen over het landschap glijden, langs de bloemen, struiken, rietpluimen en het wateroppervlak. Waar leven de fleurige fladderaars, hóé leven ze, en hoe zorgen ze voor nieuwe vlinder- en libellengeneraties? Wandel mee en leer van alles over deze fascinerende insectengroepen – de rondleiding begint bij het Streekbos Paviljoen.

Aanmelden kan via:
j.l.verhoeven@ivn-westfriesland.nl (vóór 15 augustus), u krijgt een bevestiging van deelname teruggestuurd met daarin de noodzakelijke coronamaatregelen.

Een daarvan is in ieder geval dat er maximaal 10 mensen mee mogen lopen, dus wees er snel bij. Deelname kost 2 euro per persoon (IVN-leden echter mogen gratis mee), wie weet tot ziens!!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen