donderdag 18 april 2024
spot_img

Vogels van Rottumerplaat

De lokale KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland organiseert maandag 8 maart de laatste lezing van het seizoen. Aaldrik Pot is bereid gevonden om deze lezing te geven.

In het broedseizoen van 2019 waren Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst vier maanden vogelwachter op het Groningse Waddeneiland Rottumerplaat. Tijdens hun verblijf hebben ze onder meer de broedvogelbevolking in kaart gebracht en wadvogels geteld. Daarnaast deden ze uitgebreider onderzoek naar broedsucces van onder meer scholeksters, noordse sterns en de roofvogels op het eiland.

In zijn digitale lezing vertelt Aaldrik over de resultaten van hun onderzoek, hun leven tussen de vogels en de eigenaardigheden van het wonen en werken op een ‘onbewoond’ eiland. Na de lezing is er natuurlijk de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Aaldrik Pot werkt in het dagelijks leven als adviseur natuur, landschap en faunaecologie bij Staatsbosbeheer in Drenthe. In zijn vrije tijd doet hij onderzoek naar raven, zwarte spechten, roofvogels en diverse soorten zoogdieren.

De lezing zal gegeven worden via ZOOM waarvoor u een link nodig hebt. Deze kunt u opvragen bij J.P. de Krijger (e-mail pr@hoorn.knnv.nl) de lezing start om 20 uur en niet KNNV leden kunnen vanaf 19:50 inloggen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen