woensdag 22 mei 2024
spot_img

Vogelwandeling door de Twisker waterberging

Middenin het West-Friese land, ingeklemd tussen de dorpjes Twisk, Opperdoes en snelweg N239, ligt een bijzonder gebied. Het is zo’n 38 hectare groot en ooit aangelegd om overtollig regenwater te bergen na hevige regenval. Deze wisselwerking van nat en droog, van water en land, heeft een omgeving gecreëerd waar verschillende vogelsoorten ideaal gedijen en waar het voor mensen daardoor perfect wandelen en vogel spotten is.
Voor wie nog niet zo thuis is in de vogelwereld, of voor wie liever gezellig in een groep gelijkgestemden wandelt, organiseert IVN West-Friesland op zondag 2 februari een speciale vogelwandeling langs deze zogeheten Twisker waterberging.

Beginnend om 14:00 uur leidt natuurgids Douwe Greydanus geïnteresseerden rond over de wandelpaden langs het plasdrassige natuurgebied. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Zou het lukken een paar wulpen te spotten?

Tip: verrekijker meenemen en anders helpt Douwe met ver kijken via de telescoop.

Of misschien zelfs een baardmannetje tussen de rietpluimen? Komt dat zien!
Iedereen is welkom om mee te wandelen; deelname kost 2 euro per persoon en parkeren kan op het nabijgelegen parkeerterreintje (ter hoogte van de afslag Noorderweg-Marepad).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen