donderdag 13 juni 2024
spot_img

Volkswagenbus verandert langzaam in camper

Het is niet zo dat Luc van Mulligen (21) telkens voorbij rijdt in een andere Volkswagenbus. De bus is zijn opknapproject. “Het is de bedoeling om er een campertje van te maken, en dan ga ik overal naartoe met dat ding.”

“Ik ben wel een beetje een koopjesjager”, vertelt Luc. In Hoorn zag hij de Volkswagen T3 uit 1980 staan op het terrein van een autodealer. “Hij stond daar in een hoekje weggestopt, de eigenaar ervan woonde in Friesland.” Voor een goede prijs stond de bus te koop, zo kreeg Luc van hem te horen.

Nadat ze er samen naar gekeken hadden bracht Luc een bod uit waarmee de eigenaar uiteindelijk akkoord ging. Inmiddels is de Volkswagen een jaar in de handige handen van Luc, die er al aardig aan heeft gesleuteld.

Kameleon
“Het plaatwerk was verrot en is dat nu nog wel een beetje. Ik heb de zijkant eruit gehaald, een heel nieuw deel erin gezet en de schuifdeur moet ik nog vervangen”, vertelt hij. Tijdens het klussen ontdekte hij dat het busje iets wegheeft van een kameleon. “Oorspronkelijk is hij groen, maar hij is geverfd naar grijs, oranje en beige, dus nu is het van alles wat.”
Het plan is om er uiteindelijk een antracietgrijze laklaag overheen te doen, maar zo ver is het nog niet. “Ik spaar rustig elke keer wat geld op en dan kan ik het daarna meteen goed aanpakken.” Zijn ervaring als fietsenmaker, lasser en in de landbouwmechanisatie komen goed van pas.

Nóg een VW
Het sleutelen aan auto’s heeft Luc gaandeweg geleerd. Zo heeft hij al eerder een Volkswagen Polo opgeknapt. “Die is in principe nu af, hoewel er nog een andere motor in zou kunnen.”
Het einde van zijn huidige opknapproject is voorlopig nog niet in zicht. “Ik heb er alle tijd voor en neem er ook goed de tijd voor, misschien dat hij over twee jaar af is.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen