maandag 24 juni 2024
spot_img

Voor de laatste keer …

… klaverjassen bij pastoor. Zo werd dit jaar de traditionele klaverjasavond op de pastorie aangekondigd. Het is al weer ruim 40 jaar geleden dat deze kaartavond voor het eerst in onze catalogus terecht kwam. Pastor Janssen heeft hiertoe toentertijd het initiatief genomen en pastor Suidgeest heeft die traditie voortgezet.

Zondag 26 november was de allerlaatste keer dat de ‘strijd’ werd aangegaan tussen 7 Wervershovers en 7 Andijkers. Het waren de Andijkers die dit jaar met vlag en wimpel de overwinning behaalden. Met het vertrek van pastor Suidgeest en het gegeven dat Kapelaan Piets de kunst van het klaverjassen niet beheerst komt er een einde aan de jaarlijkse klaverjaswedstrijden op de pastorie.

Een kleine rekensom leert dat deze avonden (2 zondagen in november) in de afgelopen 40 jaar een totaal bedrag hebben opgeleverd van ruim € 60.000,00! Een prachtig bedrag waarmee we heel wat verenigingen binnen onze gemeenschap blij hebben kunnen maken.

Heel veel dank aan Ria (die heel veel jaren de catering voor haar rekening nam) en de pastores Janssen (postuum) en Suidgeest voor het ieder jaar weer beschikbaar stellen van hun zo succesvolle gift.

En natuurlijk heel veel dank aan alle kopers, van wie er een aantal van het begin af aan de vaste kopers waren van deze zo mooie avonden.

We zijn benieuwd met welk idee de kapelaan onze gemeenschap gaat verrassen.

Bestuur Stichting Gemeenschapsveiling Wervershoof.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen