maandag 15 juli 2024
spot_img

Voor iedereen: Emiel Huisman in concert!

Liefhebbers van de muziek van Frank Sinatra, Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Ramses Shaffy, Cliff Richard en bijvoorbeeld ook Rob de Nijs zullen de naam Emiel Huisman vast en zeker kennen. Hij treedt regelmatig op tijdens feesten en partijen. De muziek uit de zestiger jaren heeft zijn voorkeur.
“Het is heerlijk om op te treden en mensen te zien genieten. De mooie nummers van bovengenoemde zeer bekende artiesten zing ik graag. Soms is het muisstil in een zaal, soms zingt men vrolijk mee, elk optreden is anders.”

Klein, klein kleutertje
Dat zingen vond hij altijd al leuk. “Mijn kleuterjuf vertelde mijn ouders al eens dat ze zo blij werd van mijn enthousiasme. Dat ik één van de kindjes was die snel de melodie oppikte en de tekst goed mee kon zingen.” Emiel lacht: “Het zat er kennelijk al jong in. Maar er waren interessantere dingen in het leven. Brommers en meisjes bijvoorbeeld!” Pas op iets latere leeftijd, zo rond 2007, kreeg het zingen een duidelijkere plek in het leven van Emiel.

Zangles
Regelmatig zong Emiel mee als er tijdens een feestje een band optrad. “Zing even mee Emiel zeiden mensen dan,” vertelt hij. “Daar moet je eens wat mee doen, je hebt een prachtige stem!” In 2007 trok hij de ‘stoute schoenen aan’ en maakte een afspraak bij een zangpedagoge. Haar oordeel was duidelijk. “Je hebt duidelijk aanleg én duidelijk nog veel te leren!”

Doel voor ogen
“Mijn vrouw Carla werd 50 jaar en ik wilde haar graag verrassen tijdens het verjaardagsfeest met een klein concertje. Daardoor had ik een duidelijk doel voor ogen en ik was dan ook vreselijk gemotiveerd. De zangpedagoge heeft mij in korte tijd veel geleerd en geholpen ‘stiekem’ een mooi repertoire in te studeren waarmee ik mijn Carla kon feliciteren op haar verjaardagsfeest: 125 man stond er in die zaal! Dat was misschien wel het begin van zoveel meer.”

Samen optreden
“Divera Hansen volgde ook lessen bij dezelfde zangpedagoge. Onze stemmen pasten erg goed bij elkaar. Divera had weer contacten met de muziekvirtuoos Eric Lensink, de eigenaar van MI 5 Studio’s in Hoorn. Zo kwam ook ik in contact met Eric. Daaruit volgde hele bijzondere optredens.”
Zo heeft Emiel opgetreden bij o.a. de Vlietlanden en het Zuiderzeemuseum, bij kasteel Radboud in Medemblik, maar ook in buurthuizen zoals de Schoof in Wervershoof.

Bijzondere ontmoeting
Tijdens een optreden kwam er een man naar Emiel toe in de pauze. De man stelde zich voor als Stan Beauchemin, bodyguard van Frank Sinatra. Eerst dacht Emiel dat de man een grap maakte, maar na de show dronken ze samen nog wat en raakten in gesprek. Ze maakten zelfs een vervolg afspraak want raakten niet uitgepraat. Over hoe Stan -als oud politieman- in contact was gekomen met Frank Sinatra en hoe dat eerste contact tijdens een potje golf een vervolg had gekregen. Over hoe Frank in het echt was en over muziek uiteraard. “Het was een bijzondere ontmoeting en we hebben elkaar daarna nog vaker gesproken. Ook heb ik samen met Eric een kort en intens concert gegeven speciaal voor Stan en enkele andere echte Frank Sinatra liefhebbers. Een concert waar ik bijzondere herinneringen aan heb.”

Optreden bijwonen
Ook een keer live genieten van een optreden? U bent van harte welkom bij Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Schoof, Kerkelaantje 1, 1693 EH Wervershoof op 8 mei 2022. Dan staat op het programma ‘Emiel Huisman in concert: Swingers en meezingers’. Voor meer informatie gaat u naar de website www.deschoof.nl of stuur een e-mail aan info@deschoof.nl.
Wie Emiel wil boeken voor een feest, bruiloft of bij een uitvaart, particulier of als bedrijf, kan hem mailen op info@emielhuisman.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen