dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Voorrang voor lokale inwoners bij nieuwbouwprojecten

In de huidige woningmarkt, waar de vraag het aanbod ver overstijgt, is het belangrijk dat we ons richten op het behouden van de leefbaarheid en de gemeenschapszin in onze dorpen en stad. Hart voor Medemblik zet zich in voor het prioriteren van de lokale bevolking bij de toewijzing van nieuwbouwprojecten, een standpunt dat onze toewijding aan de inwoners van onze regio weerspiegelt. Dit is een van de aandachtspunten van Hart voor Medemblik voor de woonvisie van Gemeente Medemblik.

De realiteit is dat veel van onze jongeren en starters op de woningmarkt moeite hebben met het vinden van een betaalbare woning binnen onze gemeentegrenzen. Dit heeft niet alleen invloed op hun persoonlijke situatie maar raakt ook het hart van onze gemeenschap. Het behouden van deze jong volwassenen is belangrijk voor het voorkomen van vergrijzing en het levendig houden van onze dorpen.

Hart voor Medemblik pleit voor een beleid waarbij inwoners uit de gemeente voorrang krijgen bij de toewijzing van nieuwe koopwoningen. Dit beleid is gericht op het tegengaan van de trend waarbij koopwoningen worden aangeschaft door mensen van buiten de regio zoals Amsterdam, vaak met wat meer financiële middelen. Dit fenomeen drijft de prijzen op en maakt het voor lokale inwoners nog moeilijker om een geschikte woning te vinden.

Door voorrang te geven aan de lokale bevolking, beschermen we niet alleen de belangen van onze inwoners maar versterken we ook de sociale cohesie en de lokale economie. Mensen die geworteld zijn in de gemeenschap, dragen bij aan de levendigheid, de economische stabiliteit en de ontwikkeling van lokale voorzieningen. Bovendien zorgt het ervoor dat jongeren en gezinnen zich in hun vertrouwde omgeving kunnen vestigen.

Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een betaalbare woning in de omgeving waar zij zijn opgegroeid of een sterke band mee hebben. Door lokale inwoners voorrang te geven bij de toewijzing van nieuwbouwwoningen, zetten we een belangrijke stap richting het realiseren van dit doel.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen