maandag 22 april 2024
spot_img

Vriendelijke wensen

Een vriendelijk woord, het is zo eenvoudig maar heeft vaak zo’n groot effect! Een hart onder de riem of een spontane felicitatie, een bedankje of een duwtje in de rug. We kunnen het zelf af en toe ook wel gebruiken, maar zo’n traditie begint bij jezelf. En wat wenst er nou vriendelijker dan een wens op een fairtrade of duurzaam geproduceerd wenskaartje?

Jouw Wereldwinkel in Stede Broec heeft een ongekend grote collectie wenskaarten in allerlei stijlen. Van kleurrijke bloemen, tot ingetogen. En van speelse kaarten tot moderne designs. Een groot deel van de collectie is afkomstig van Floris Stationery. Een Nederlands bedrijf dat ruim 40 jaar actief is in de gerecyclede kaarten-branche. En dat is niet alles: de kaarten worden gemaakt door gehandicapten én 10% van de winst gaat naar gratis ziekenhuizen voor arme Indase boeren. Dat is vriendelijk!

Fairtrade
Een ander deel van onze collectie is niet alleen duurzaam geproduceerd maar ook fairtrade. De Fairtrade onderneming Kinsumu Inovation Centre Kenya (KICK) Trading stimuleert lokale kunstenaars om handgemaakte wenskaarten te creëren. Zij gebruiken hierovor uitsluitend gerecyclede materialen en inheemse planten uit de moerassen rondom Lake Victoria in Oost Afrika. KICK biedt jonge mannen en vrouwen in Kinsumu een plek om te werken, nieuwe vaardigheden te leren en een eerlijk inkomen te verdienen. De impact op de levens van deze jonge mensen is gigantisch. Zij kunnen nu iets betekenen voor de gemeenschap en hun families onderhouden! Ook een vriendelijk woord op een vriendelijk kaartje versturen? Je vindt onze gigantische collectie in onze Wereldwinkel, aan de noordzijde van Winkelcentrum Het Streekhof. 10% van de winst gaat naar gratis ziekenhuizen voor arme Indase boeren.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen