vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Vrijheid geven we door maar niet zonder te herdenken!

Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei, het zijn bijzondere en vooral te koesteren dagen! Als kind keek ik met mijn ouders altijd (als natuurlijke traditie) naar de dodenherdenking op de televisie met de grote Bourdonklok op de Waalsdorpervlakte en het eerbetoon op De Dam. De stilte, het verdriet en het respect.
Wij staan nog steeds stil bij degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, de burgers en de militairen in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Hun offers zijn gebracht om onze vrijheid te waarborgen en om te beseffen dat het niet vanzelfsprekend is. We hoeven daarvoor de kranten maar open te slaan of eens te praten met onze nieuwe Nederlanders of onze inwoners die tijdelijk onderdak vinden in onze gemeenten. Vrede en vrijheid blijft kwetsbaar. Herdenken en blijven herdenken moet!
Vrijheid mogen we ook vieren, door vrij te gaan en te staan waar we willen, door met elkaar te feesten en te genieten van bijvoorbeeld lente. Het seizoen van bloei en vernieuwing, een tijd om te genieten van de vreugde die het leven ons biedt. Ook dit is iets om te koesteren en om van te genieten, terwijl we ons moeten beseffen dat er nog steeds gruwelen door oorlogsgeweld plaatsvinden. Vrede en vrijheid komen niet vanzelf, daar zijn we zelf bij.
Laten we het Gewoon – Samen met Elkaar – Doen!

Yvonne Buwalda
Raadslid GemeenteBelangen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen