maandag 22 juli 2024
spot_img

Vrijwilligers en deelnemers gezocht voor Telefooncirkel Medemblik

Humanitas afdeling West Friesland wil graag voor de gemeente Medemblik een Telefooncirkel starten. Een telefooncirkel is er voor alleenwonenden en geeft een veilig gevoel omdat er iedere dag even een contact is. Stel dat er iets aan de hand is, u bent gevallen of kan uw bed niet uitkomen waardoor u de telefoon niet kan opnemen dan onderneemt de Vrijwilliger van de Telefooncirkel actie. Deze belt een sleutelhouder die door u is opgegeven. Naast een gevoel van veiligheid kan het ook leuk zijn om iedere dag even met twee andere mensen contact te hebben.

Deelnemers en vrijwilligers
Om de cirkel goed van start te kunnen laten gaan zijn wij naast deelnemers ook op zoek naar vrijwilligers in de gemeente Medemblik.

Bij drie vrijwilligers bestaan de werkzaamheden uit eenmaal per drie weken de Telefooncirkel, een week lang dagelijks tussen 9.00 en 9.30 uur opstarten en sluiten. Minimaal 2 keer per jaar organiseren de vrijwilligers samen met de coördinator een gezellige bijeenkomst voor de deelnemers. Dus met een beperkte tijdsinvestering van de vrijwilliger kunnen we mensen veiligheid en een contact bieden. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator, Ron Verwey. Per mail: tc.west-friesland@humanitas.nl of per telefoon 06 1356 1110 (spreekt u de voicemail in dan bellen wij u terug).

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen