donderdag 18 juli 2024
spot_img

Vrijwilligers gezocht! Zelfredzaamheid, met een beetje hulp.

85

Inwoners in West-Friesland kunnen terecht voor sociaal-emotionele ondersteuning en voor bijvoorbeeld hulp hun thuisadministratie bij het steunpunt van MEE & de Wering. Zij koppelen mensen met een vraag (of vragen) aan een vrijwilliger. De vrijwilliger is er soms als aanvulling op het sociale netwerk en soms om zijn of haar maatje naar een mooiere toekomst te coachen.

Wering Steunpunt is volop in ontwikkeling en daarom zoeken wij enthousiaste mensen, die onze projecten willen versterken. Op dit moment hebben we nog plaats voor nieuwe vrijwilligers in verschillende coaching projecten. Bijvoorbeeld voor kwetsbare jongeren (ca 16-24 jaar), die hulp nodig hebben bij het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfstandig leven.

Mensen met een beperking, maar ook met een taalachterstand die in financiële problemen dreigen te raken of geen overzicht (meer) hebben in hun thuisadministratie.
mensen, die het moeilijk vinden om contact te leggen of te onderhouden. Je motiveert hen om bewust te worden van hun eigen mogelijkheden en wensen en ondersteun je hen bij de stappen die zij zetten om het netwerk te versterken.

En jij?
Draai jij voor het ordenen van de thuisadministratie of het opbouwen van een sociaal netwerk je hand niet om? Laat je je niet snel uit het veld slaan? Kan je je inleven in de situaties waarin mensen die met bovenstaande problematiek te maken hebben en een vertrouwensband met hen opbouwen? Lijkt het je een leuke uitdaging, wil je iemand helpen? Ben je betrouwbaar, enthousiast, motiverend, overtuigend en niet voor één gat te vangen? Dan nodigen wij je van harte uit om je aan te melden bij Wering Steunpunt.

Wij bieden
Vrijwilligers zijn het goud van onze organisatie. Daarom stellen we er graag wat tegen over. Inzet als vrijwillige coach biedt verdieping in problematiek,  uitbreiding van je communicatieve vaardigheden en zingeving. Je wordt tijdens jouw inzet gecoacht, begeleid en getraind. En inzet als coach is een mooie aanvulling op je CV. Uiteraard vergoeden wij de reiskosten die je maakt bij je inzet.

Contact
Wil je meer weten of je aanmelden voor een gesprek? Mail dan naar steunpunt@dewering.nl. We nemen gauw contact op.