donderdag 18 juli 2024
spot_img

Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert online-event ‘JWF in Actie LIVE’

Jong Westfriesland in Actie van Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert op donderdag 5 november om 19.00 uur het gratis online-event ‘JWF in Actie LIVE’. Een event waar jongeren tussen 13 en 30 jaar uit Westfriesland elkaar inspireren, enthousiasmeren en infomeren over het doen van vrijwilligerswerk.

Anoek Harder, projectleider Jong Westfriesland in Actie: “Vrijwilligerswerk is een hele leuke, maar ook leerzame manier om iets voor een ander te betekenen. Tijdens het event willen we onder andere laten zien hoe enorm divers en leuk vrijwilligerswerk is en dat er voor iedereen passend en tof vrijwilligerswerk is te vinden.”

Persoonlijke ontwikkeling
Echter, vrijwilligerswerk doe je niet alleen om een ander te helpen. Vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf. Anoek: “Vrijwilligerswerk draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, je ontdekt waar je kwaliteiten liggen en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Vrijwilligerswerk is ook een verrijking op je studie, of een voorbereiding op je toekomstige baan. We laten drie jonge vrijwilligers hun ervaringen delen op het gebied van vrijwilligerswerk. Door vrijwilligerswerk voelen ze zich sociaal sterker, doordat ze hun horizon verbreden en in contact komen met mensen buiten hun gebruikelijke sociale kring. Ze durven ook beter voor zichzelf op te komen en grenzen aan te geven. En dat brengt veel voor hun sociale leven, studie en werk.”

Verbinden
Maar ook de verbinding met elkaar staat centraal tijdens het event. Anoek: “Wij zijn van mening dat we meer de verbinding met elkaar moeten opzoeken en elkaar meer mogen helpen. Zeker in deze tijd, waarin we door corona vooral op onszelf zijn aangewezen, is dat extra belangrijk. Het gevoel krijgen dat je onderdeel bent van een groter geheel en dat je met elkaar veel meer kunt bereiken dan alleen.”

Aanmelden
Iedereen tussen 13 en 30 jaar oud, woonachtig in Westfriesland kan zich aanmelden voor het online-event. Deelname is gratis. Iedere deelnemer ontvangt een welkomstpakket en tijdens het event worden er ook nog goodiebags verloot!
Aanmelden: jwfinactie@vrijwilligerspunt.com, of bellen/appen naar Fleur Neefjes, 06-82651230.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen