donderdag 13 juni 2024
spot_img

Vrouwen van Nu

Op dinsdag 3 oktober vertrokken de Vrouwen van Nu, afdelingen Andijk Oost en West met een bus met “vaste” chauffeur Paulien, voor een gezamenlijk uitje. We gingen naar het Paleis van Justitie in Amsterdam. Bij binnenkomst van dit prachtige gebouw moesten onze tassen en jassen en ook wijzelf door een scanner. Bij constatering van ijzer ging er een piep. Dus bij kunstheupen of teveel armbanden was het raak.
We kregen een rondleiding door de kamers waarin rechtszittingen plaatsvinden. We namen een kijkje in de cellen. En kregen uitleg waarom het gehele gebouw van marmer is: wel duur maar duurzaam (over 200 jaar staat het nog) en het heeft uitstraling. Ook zagen we op het balkon het prachtige uitzicht over het IJ.

Daarna gingen we naar Alkmaar, naar het Beatles-museum. Dit is in z’n soort het grootste ter wereld. Eerst kregen we koffie met wat lekkers en een rondleiding door de eigenaar van het museum, die op humoristische wijze met diverse anekdotes over de Beatles en de opbouw van het museum vertelde.
Toen stapten we weer in de bus om naar Andijk terug te gaan. Tot slot genoten we in Cultura van een smakelijk diner. Zo hadden we met 45 vrouwen een gezellige dag, met dank aan de reiscommissies.  GDD

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen